Volkswagen Club Fest logo

1-2 април 2017 - Интер Експо Център - София

Видео

Video VW Club Fest 2014 Video VW Club Fest 2013 Video VW Club Fest 2012 Video VW Club Fest 2011 Video VW Club Fest 2010

История на Volkswagen Club Fest

Fest for VW Fans


За идеята за организиране на автомобилен салон, на който да бъдат показани автомобилите на феновете, се заговори за първи път на Общото събрание на членовете на Клуб на привържениците на Фолксваген в България на 17 октомври 2009 г. Името Volkswagen Club Fest беше избрано след гласуване от членовете на клуба, като останалите финалисти бяха: Volkswagen Club Show и Volkswagen Fans Fest. Тогава всички се обединиха и около мотото на това събитие: "От фенове за фенове".

2010

Първото издание на Volkswagen Club Fest се проведе на 27 и 28 Март 2010, като в организацията на събитието участваха над 35 души. Това беше първият по рода си автосалон с експонати, собственост на феновете на Фолксваген. Това бе и първото подобно изложение организирано от автомобилен клуб в България, като успеха му сред посетители и привърженици на марката утвърди неговото съществуване и по-нататъшно възходящо развитие.

Събитието се проведе в Зала 4 на интер Експо Център София.

2011

През 2011 г. Volkswagen Club Fest се проведе за втори път като се разрастна на двойно по-голяма площ - в зали 5 и 6 на IEC (над 3600 кв.м.). Показани бяха 77 автомобила, а събитието привлече над 7 хиляди посетители за двата дни.

2012

През 2012 г. се проведе третото поред изложение Volkswagen Club Fest. Основен партньор на феста стана Порше БГ ЕООД - официален представител на VW за България. Посетителите на Volkswagen Club Fest видяха три автомобилни премиери – Beetle, CC, Up!, състезателни и тунинговани автомобили Volkswagen, Air Cooled модели, VAG модели от други авто клубове и др. Допълнителен акцент на Volkswagen Club Fest 2012 беше и специалната фотоизложба, представяща историята на Beetle с уникални архивни снимки, любезно предоставени от отдел Volkswagen Chronik на Volkswagen AG. Ексклузивните кадри се показват за първи път пред българска публика. Част от изложбата са снимки от най-ранната история на легендарния Бръмбар (Костенурка), архивни кадри от създаването на първия завод на Volkswagen, първото документирано копие на логото, както и емблематични реклами на марката, дело на рекламната агенция DDB.

2013

През 2013 г. продължи партньорството с Порше БГ, като на феста беша направено официално представяне на новия Голф 7 за България. Посетителите видяха още и моделна история Volkswagen Golf 1-7 от автомобили на фенове, моделна история Volkswagen Transporter, както и премиери за България на новите модели - Touareg "Edition X", Caddy Edition 30 и още дузина ексклузивни нови автомобили. Както и на предишните издания на феста присъстваха и състезателни автомобили Volkswagen, тунинговани автомобили Volkswagen, реставрирани Air Cooled и други ретро модели и представители на модели от други автоклубове от концерна. Фестът през 2013 г. беше отбелязан от още един нов и интересен факт за България - за първи път един от посетителите на събитие, организирано от автомобилен клуб, си тръгна с голямата награда - чисто нов автомобил Volkswagen Up!

2014

На петият юбилеен Volkswagen Club Fest вече имаше и международно участие, с автомобили от осем държави – Италия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия, Гърция, Румъния и България, което го утвърди като значимо и очаквано автомобилно събитие не само у нас, но и в цяла Южна Европа. Не можем да забравим и уникалните Golf MK7 R, Audi S1 на Prospeed, Audi 90 IMSA GTO.

2015

Шестото издание на Volkswagen Club Fest предложи най-силното международно участие до момента, както и редица автомобили, които публиката видя за пръв път. Най-вероятно и поради това събитието се отличаваше и с най-голям брой партньори и участници, които представиха своите стоки и услуги на феновете. С две думи – автомобилен рай. От фенове за фенове.

2016

Седмо издание на Volkswagen Club Fest предложи най-силното международно участие до момента, както и редица автомобили, които публиката видя за пръв път. Най-вероятно и поради това събитието се отличаваше и с най-голям брой партньори и участници, които представиха своите стоки и услуги на феновете. С две думи – автомобилен рай. От фенове за фенове.